Studenten trappen campagne Rookvrij schoolterrein af

Deel dit artikel

Vorige week werd door studenten van de opleiding Artiest (nu Manager Leisure & Hospitality) op ludieke wijze de campagne Rookvrij schoolterrein gestart. “Tijdens een speciale act, met onder meer rappende rokers, werd aan studenten en medewerkers van MBO College Poort bekendgemaakt dat vanaf 1 januari 2019 niet meer gerookt mag worden op het schoolterrein”, zo schrijft de school. Het rookvrije schoolterrein is onderdeel van het project Gezonde School. Dat meldt het MBO College Almere.

Artiesten

Niets vermoedend zaten studenten van MBO College Poort te lunchen toen er ineens artiesten de zaal binnenkwamen. “Twee rappende rokers werden aangesproken door drie activisten. De activisten probeerden de rokers ervan te overtuigen dat ze hun geld en tijd beter in hun gezondheid konden steken dan in roken”, zo schrijft het MBO College Poort.

Rookvrij

Vanaf 2020 geldt voor alle scholen een wettelijke verplichting om een rookvrij terrein te hebben. MBO College Poort voelt de verantwoordelijkheid om studenten een gezonde en rookvrije leeromgeving te bieden. Daarom is de school eerder begonnen met het instellen van een rookvrij schoolterrein.

Foto

Bron: MBO College Poort.