56

Aangepaste dienstregeling in busvervoer rond feestdagen

In de (kerst)vakantie zijn er vaak minder reizigers en daarom wordt op sommige buslijnen een aangepaste dienstregeling gereden. Dat meldt busbedrijf Keolis AllGo. “Daarnaast rijden wij met Kerst en op Nieuwjaarsdag als op zondag en wordt op Oudejaarsdag de dienstregeling rond 20.00 uur beëindigd. Kortom, er zijn wel een paar aanpassingen waar je rekening mee moet houden”, aldus de busvervoerder.

Wijzigingen

In Almere rijden alleen de R-net lijnen in de kerstvakantie de vakantiedienstregeling. Dit zijn lijn 322, 323, 327 en 328. Lijn 326 heeft geen vakantiedienstregeling en rijdt het hele jaar hetzelfde. De vakantieperiode die gehanteerd wordt is van 23 december t/m 5 januari 2019.

Op Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari) rijden wij de dienstregeling als op zondag.

Op maandag 31 december wordt de dienstregeling op alle lijnen rond 20.00 uur beëindigd. De regel is: ‘Alle ritten die tót 20.00 uur vertrekken vanaf hun beginpunt, rijden de hele rit uit’. Ritten die om 20.00 uur of later vertrekken vanaf hun beginpunt, rijden niet’.

Bron: AllGo.

Dit vind je misschien ook interessant