58

Weekoverzicht: Wanbetalers, Kringloopwinkel en lokale omroep

Dit gebeurde er afgelopen week in Almere. Bekijk het nieuws in het weekoverzicht hieronder.

Wanbetalers gas en licht

Diverse partijen hebben maandag afspraken gemaakt om wanbetalers van gas en elektriciteit toch toegang tot energie te verschaffen. Dat meldt de gemeente Almere. Zowel de gemeente als Nuon/Vattenfall en PLANgroep maakten afspraken over een nieuwe aanpak voor Almeerse burgers die zijn afgesloten van gas en elektriciteit. Zij kunnen zonder het betalen van een waarborgsom weer worden aangesloten als zij deelnemen aan gemeentelijke schuldhulpverlening én budgetbeheer accepteren. Deze mensen kunnen zich aanmelden bij PLANgroep Almere.

Afspraken voor aanpak wanbetalers gas en licht

Kringloopwinkel per direct dicht

Burgemeester Franc Weerwind heeft maandag de Kringloopwinkel aan de Oliemolenstraat in Almere Buiten per direct gesloten. Tijdens een controle door de brandweer is gebleken dat het pand van Kringloopwinkel WOW niet veilig is.

Burgemeester sluit Kringloopwinkel per direct

Goede ideeën

De Floriade kan geld opleveren voor inwoners, verenigingen of scholen uit Almere. De gemeente is sinds dinsdag namelijk op zoek naar Almeerders met een goed idee voor de Floriade. Om het idee uit te voeren, kan vervolgens een financiële bijdrage aangevraagd worden.

Gemeente zoekt Almeerders met goed idee voor Floriade

Almere krijgt tweede zonneveld

Almere krijgt er een tweede zonneveld bij. Het gaat ‘Zuyderzon Almere’ heten en komt op bedrijventerrein De Vaart. Dat meldt de gemeente Almere. Zuyderzon wordt een stuk groter dan Zoneiland in Noorderplassen en gaat ongeveer 9000 huishoudens van duurzame energie voorzien.

Almere krijgt tweede zonneveld

Kerim Iskender uit gemeenteraad

PvdA-fractievoorzitter Kerim Iskender stopt met zijn werkzaamheden binnen de gemeenteraad. Deze week nam Iskender afscheid. Hij publiceerde een verklaring en liet daarin weten dat hij minder tijd aan werk en meer tijd aan zijn gezin, familie en vrienden wil besteedden.

PvdA-fractievoorzitter Kerim Iskender uit gemeenteraad

Zeven vrijwillige vuurwerkvrije zones

Tijdens de jaarwisseling zijn er zeven plekken in de stad waar een vuurwerkvrije zone is. Tot woensdag konden inwoners van de stad zich opgeven voor het experiment.

Zeven vrijwillige vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

Operatiekamers Flevoziekenhuis

De vier nieuwe operatiekamers van het Flevoziekenhuis zijn opgeleverd en klaar voor gebruik. Dat meldde het Flevoziekenhuis deze week. Vanaf donderdag 27 december worden de eerste operaties uitgevoerd in de hypermoderne operatiekamers die allemaal over een eigen opdekruimte beschikken.

Nieuwe operatiekamers Flevoziekenhuis klaar voor gebruik

Raad kiest voor SPFA/SLOA

De gemeenteraad van Almere heeft gekozen voor SPFA/SLOA als nieuwe lokale omroep van Almere. Gisteren hebben de raadsleden gestemd over het collegevoorstel. Het college stelde eerder voor om SPFA/SLOA aan te wijzen als zendgemachtigde.

Raad kiest voor SPFA/SLOA als nieuwe lokale omroep

Dit vind je misschien ook interessant