Ongeveer 130 mensen hebben het voormalig politiebureau in Almere Haven bezocht. Gisteren opende het eerste ontwerp van Rem Koolhaas, in Almere Haven, haar deuren voor publiek. Tussen 17.00 – 21.00 uur was het voormalig politiebureau te bekijken.

Rondleidingen

De gemeente opende de deuren om de bewoners en bezoekers van Almere de kans te geven dit bijzondere ontwerp te bewonderen. Voor sommige bezoekers was het een weerzien en voor anderen een eerste kennismaking.

Tijdens de open avond waren er rondleidingen door politieagenten en erfgoedkenners. Ook was er een expositie over de architectuur van het gebouw en werd er aandacht gegeven aan de ontwikkeling van Almere Haven.

Gemeente

“Het pand is recent door de gemeente Almere aangekocht. Het gebouw wordt beschouwd als één van de iconen van de steeds ouder wordende New Town”, schrijft de gemeente. “Zo is het politiebureau het eerste voorbeeld van modern ogende architectuur in Almere, waarbij de vormgeving afwijkt van de toen gebruikelijke jaren zeventig architectuur”.

Comments are closed.