55

‘Prachtige Poortenaren’ gehuldigd door wethouder Soetekouw

Drie bewoners van Almere Poort zijn donderdag 20 december 2018 gehuldigd door wethouder Jerzy Soetekouw. De drie werden gehuldigd voor hun inzet voor en met bewoners van Almere Poort. Dit jaar werden Bettie Woord, Paul Offerman en Hennie Tibben in het zonnetje gezet tijdens de Poort Eindejaarsborrel met een oorkonde, bloemen en een beeldje van Mira Ticheler als aandenken.

Prachtige Poortenaar

Mensen die zich inzetten voor Almere Poort en haar bewoners zijn onmisbaar. Inwoners en ondernemers in Almere Poort werden daarom opgeroepen om bewoners van Almere Poort te nomineren voor de titel ‘Prachtige Poortenaar’.

Bettie Woord

Bettie is al een aantal jaren betrokken bij de Schone Poort. Dit is een ‘kerk op wielen’ in Almere Poort, waarvan de pioniers aanwezig zijn bij zo veel mogelijk evenementen in het stadsdeel. Zo ook Bettie. Iedereen (gelovig of niet, en welk geloof dan ook) is welkom voor een luisterend oor. Naast de wekelijkse wandeling zet ze ook thema-wandelingen op, met een groeiend aantal deelnemers.

Paul Offerman

Paul is één van de ouders van de jongeren met een lichamelijke beperking die begeleid zelfstandig wonen bij Woonmere. Als vader van een bewoonster zette hij zich niet alleen in voor de juiste woonruimte, begeleiding en dagbesteding voor de woongroep, maar dacht hij ook na over hoe de jongeren op een leuke manier in contact zouden kunnen komen met de buurtbewoners.

Hennie Tibben

Hennie was de eerste bewoner van het Tiny Housing-terrein in het Homeruskwartier. Daarvoor heeft ze zelf de aansluitingen op water, stroom en internet geregeld – waarmee ze het voor de andere Tiny House-bewoners makkelijker maakte. Haar doel is om álle scholen in Almere Poort actief te krijgen en daarvoor heeft ze al een plan bedacht.

Dit vind je misschien ook interessant