De vier nieuwe operatiekamers van het Flevoziekenhuis zijn opgeleverd en klaar voor gebruik. Dat meldt het Flevoziekenhuis. Vanaf donderdag 27 december worden de eerste operaties uitgevoerd in de hypermoderne operatiekamers die allemaal over een eigen opdekruimte beschikken.

Vernieuwbouwtraject

“Ook de koffie- en kleedruimtes en de kantoren op de begane grond zijn opgeleverd en al in gebruik genomen. Bovendien wordt de laatste hand gelegd aan het MRI-centrum. Deze eerste fase van het ‘vernieuwbouwtraject’ is geheel volgens planning verlopen”, aldus het ziekenhuis.

“In fase 2 van het vernieuwbouwtraject worden diverse ruimtes in het huidige OK-complex aangepakt. De bestaande operatiekamers worden voorzien van hetzelfde multimediale systeem als de nieuwe OK’s. Er komt een nieuwe ontvangstruimte voor patiënten die gebruik gaan maken van de twee high turnover operatiekamers, waar laagcomplexe operaties onder lokale verdoving worden uitgevoerd”.

Naar verwachting is het totale vernieuwbouwtraject in augustus 2019 afgerond.

Luchtbehandeling

De vier nieuwe operatiekamers zijn uitgerust met het Opragon luchtbehandelingssysteem. Door dit unieke systeem is het schone gebied om de OK-tafel groter en flexibeler in te richten. Bovendien is Opragon stil in gebruik en creëert het betere klimatologische werkomstandigheden voor de OK-medewerkers.

Foto

Bron: Flevoziekenhuis.

Comments are closed.