Tijdens de jaarwisseling zijn er zeven plekken in de stad waar een vuurwerkvrije zone is. Tot woensdag konden inwoners van de stad zich opgeven voor het experiment.

Vuurwerkvrije zones

Sinds november was het voor Almeerders mogelijk om zich op te geven voor het initiatief ‘vrijwillige vuurwerkvrije zones’. Ook kunnen bewoners aangeven liever geen vuurwerk in de buurt van hun woning te hebben door een poster op hun raam te plakken. Initiatiefnemers kunnen komende weken bij de gemeente borden en posters ophalen om op te hangen in hun vuurwerkvrije straat, buurt, speeltuin, plein of hofje.

Locaties

Tijdens de jaarwisseling vallen de volgende locaties onder vuurwerkvrije zones:

  • Audrey Hepburnstraat (onbekend aantal deelnemers)
  • Filmwijk (230 deelnemers in Danswijk en 50 deelnemers in Filmwijk)
  • Hondenspeelveld Laterna Magikapark – gezamenlijk initiatief van bewoners uit Danswijk en
  • Landdroststraat (80 deelnemers)
  • Rameaugracht (10 deelnemers)
  • Sweelinckplantsoen en J.S. Bachweg (40 deelnemers)
  • Telemannstraat en busbaan Scarlattistraat/Scarlattibrug (onbekend aantal deelnemers)
  • Uitlaatstrook Trompetweg-Saxofoonweg-Pianoweg (50 deelnemers)

“Met de vrijwillige vuurwerkvrije zones maken bewoners afspraken met hun buurtgenoten over het niet afsteken van vuurwerk in door hen aangewezen zones”, aldus een woordvoerder van de gemeente Almere. “Zo kunnen Almeerders samen voor een fijne jaarwisseling zorgen. De gemeente ondersteunt het initiatief door materialen als borden en posters te faciliteren, maar heeft geen handhavende rol bij de vrijwillige vuurwerkvrije zones”.

Comments are closed.