58

Stelling: ‘Elektrisch rijden is de toekomst’

STEMMEN OP DE POLL IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Laadpalen

In Almere komen er steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s. Toch is het de vraag of er wel voldoende palen zijn. Elektrisch rijden is in opkomst, maar de hoge aanschafprijs van elektrische auto’s en het idee dat er te weinig palen zijn houdt de potentiële kopers tegen. Hoe zit het in Almere?

Probleem

“Veel consumenten in Nederland (62%) zien het kopen van een elektrische auto op dit moment nog niet zitten. Dat komt vooral vanwege de hoge prijs. De actieradius wordt als een minder groot probleem gezien: 29% vindt het bereik van de huidige generatie EV’s onvoldoende. Iets minder dan één op de vier ondervraagden (23%) is van mening dat er te weinig laadpalen beschikbaar zijn, 27% geeft aan op een meer gangbare auto te wachten”, dat schrijft Tankpro. Die website baseert de uitkomsten op een onderzoek van de ANWB. De ANWB presenteerde onlangs de ‘Elektrisch Rijden Monitor’.

Meebetalen

Volgens de ANWB zijn er ook in het afgelopen jaar weer extra palen bijgekomen. Die palen kosten uiteraard geld. De gemeente Almere vroeg zich afgelopen week op Twitter daarom af: ‘Autoparkeerders in Almere mogen best meebetalen aan laadpalen voor elektrisch rijden’. De meeste stemmers waren het oneens met die stelling.

Toekomst

Is elektrisch rijden voor Almeerders dan de toekomst op korte termijn? Hoe denk jij erover? Stem mee en laat een reactie achter onderaan deze pagina.

STEMMEN OP DE POLL IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Dit vind je misschien ook interessant