Wat gebeurde er vandaag, woensdag 19 december 2018, in Almere. Bekijk hieronder het dagoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Treintje rijden niet meer mogelijk

Het zogenoemde treintje rijden bij parkeergarages wordt aangepakt. Automobilisten weten nu zonder te betalen weg te komen door dicht achter hun voorganger aan te rijden. Het college van burgemeester en wethouders heeft de parkeervoorwaarden aangepast. Slimme software moet het ‘treintje rijden’ tegengaan.

Vervuilde grond

Een woordvoerder van Triade heeft laten weten dat er bij de uitbreiding van een Almeerse zorgvestiging van Triade vervuilde grond is gebruikt. Dat meldt de regionale omroep. De vervuilde grond zou zijn geleverd door de firma Vink uit Barneveld. Het zou gaan om zo’n 64 ton die eind 2015 gestort is. Triade laat nu zelf aanvullend onderzoek doen naar de veiligheid van de grond. “We willen absoluut geen risico nemen”, vertelt een woordvoerder.

Vernielingen

Watersportvereniging Almere Haven meldt dat er vele inbraken en vernielingen worden aangericht in de jachthaven. De vereniging baalt daarvan. Volgens een woordvoerder is er de laatste dagen sprake van een serieus probleem en hebben de daders flink huisgehouden.

Slaapcafé

Almere krijgt een slaapcafé. Het café komt aan de Diagonaal in het centrum. Het slaapcafé is een initiatief van de Economic Board Almere (EBA). Volgens een woordvoerder is de plek nodig, omdat mensen gemiddeld niet genoeg slapen. Het café is dan ook onderdeel van de campagne ‘Almere Slaapstad 2019’.

Ander nieuws

Bekijk het andere nieuws in ons nieuwsoverzicht. Of bekijk de nieuwste aflevering van 1Almere 1Minuut.

Comments are closed.