50

Vaktijdschrift beoordeelt nieuw album Caroline in ‘t Veld met 8,5

Vaktijdschrift hifi.nl heeft het nieuwe album van Caroline in ‘t Veld met een 8,5 beoordeeld. “Op het verfijnd klinkende album, dat is gevuld met Nederlandstalige popmuziek met een maatschappijkritische ondertoon, is een coherente band te horen die durft te innoveren”, zo staat in de recensie van het tijdschrift.

Positief

Het nieuwe album met de titel ‘Vals Paradijs’ wordt zeer positief beoordeeld. De elf tracks klinken ‘volwassen en uniek’. “On-Nederlands sterk, mag ik zelfs stellen. Met popmuziek die af en toe op fijne wijze schurkt tegen jazz of latin, aangevuld met het ijzersterke spel van Johan Fransen en de degelijke ritmesectie. Virtuositeit is hoorbaar in de invulling van diverse arrangementen en bijvoorbeeld het vioolspel van Joost van Es voegt zoveel toe dat tracks als ‘De Lente Zal Niet Anders Zijn’ of het erg fraaie ‘Honderdguldenprent’ de popmuziek simpelweg ontstijgen”, schrijft recensent Eric de Boer.

De hele recensie is te lezen op de website van het vaktijdschrift.

Presentatie

Op 4 december 2018 werd het nieuwe album gepresenteerd in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Op het album staan een aantal liederen over de stad Almere. De politiek, Floriade en andere Almeerse thema’s krijgen een podium. Zelfs oud-wethouder Tjeerd Herrema komt voor in een liedje. Dat nummer heet ‘Niemand de minste’ en gaat over respect en het verliezen van respect.

Afgelopen zaterdag was er een tweede album-presentatie tijdens de modeshow van Points Made.

Dit vind je misschien ook interessant