57

Ondertussen in Almere: Kerstmarkt, kerstdiner en stadsgesprekken

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in Almere.

Kerstmarkt

Op 22 december vindt er een kerstmarkt plaats in het centrum van Almere. Er worden kerstliederen gezongen en er is een schaatsbaan. “Kinderen mogen gratis schaatsen”, zo wordt gemeld op Facebook. “Er is ook een grote arrenslee waar je op de foto kunt in Dickens-kostuum. Het is van 10.00 tot 17.00 uur”.

Kerstdiner

Voor wie eerder kerst wil vieren is er een kerstdiner op 20 december. Het diner wordt georganiseerd door Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en KRO-NCRV. Het diner is te bezoeken in De Wegwijzer aan de Makassarsweg 80. ‘Iedereen is welkom en mag samen genieten met buurtgenoten van onder andere de Joris’ kerstboomballen. Ook is er lekker eten en zijn er mooi gedekte tafels’, meldt de organisatie. Het kerstdiner dat ook wel het ‘Joris’ Kerstboomdiner’ wordt genoemd, is een idee van presentator Joris Linssen en zijn collega’s bij de KRO-NCRV. Zij willen hiermee mensen oproepen dierbaren in het licht te zetten.

Aan het diner zijn uiteraard kosten verbonden. Deelname kost tien euro. Voor aantoonbaar minima kost het diner vijf euro. Meer informatie is te vinden op de website van het restaurant. Via de website kan gereserveerd worden. Het diner begint om 18.00 uur.

Stadsgesprekken

Op Twitter zijn er ook nog interessante meldingen. De gemeente Almere meldt dat donderdag het laatste marktbezoek van ‘Almere In Gesprek’ plaatsvindt.

“Deze maand zoekt de gemeente Almere u op voor Stadsgesprekken. Op de markt en tijdens bewonersavonden willen wij van u horen hoe u denkt over een aantal belangrijke onderwerpen die de stad klaar voor de toekomst maken. Uw inbreng is goud waard, vooral als het gaat om thema’s die ons allemaal raken, zoals Energie, Verkeer en Vervoer, Wonen en Gezonde omgeving. Want als Almeerder heeft u een unieke kijk op zaken”, schrijft de gemeente.

Almere City FC

De allereerste VAK D PARTY wordt aanstaande vrijdag 28 december gehouden. Dat meldt Almere City FC op Twitter.

Floriadegesprekken

Gisteravond vond er een informatiebijeenkomst plaats over de Floriade. Mo Hersi mocht de bijeenkomst presenteren. “De Energie zat er goed in, wat gelachen en natuurlijk serieuze zaken besproken. Geweldige opkomst. Almere is de mooiste stad van Nederland”, zo laat Hersi weten op Twitter.

https://twitter.com/Mootjehersi/status/1074908251572092929

Dit vind je misschien ook interessant