54

Gemeente zoekt Almeerders met goed idee voor Floriade

De Floriade kan geld opleveren voor inwoners, verenigingen of scholen uit Almere. De gemeente is namelijk op zoek naar Almeerders met een goed idee voor de Floriade. Om het idee uit te voeren, kan vervolgens een financiële bijdrage aangevraagd worden.

Floriade Parade

De gemeente stelt jaarlijks 50.000 euro beschikbaar om ideeën te subsidiëren. Per initiatief wordt er maximaal 1000 euro uitgekeerd. Door middel van de zogenoemde ‘Floriade Parade’ hoopt de gemeente inwoners meer te betrekken bij de ontwikkeling van de Wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Organiseren

Wethouder Loes Ypma noemt voorbeelden van mogelijk goede ideeën: “het organiseren van tentoonstellingen, het maken van foto’s of het ontwikkelen van een lesplan”. Het doel is dat meerdere personen kunnen profiteren van het idee.

In januari gaat de Floriade Parade van start. Het plan werd door de gemeente gisteravond bekendgemaakt tijdens een informatiebijeenkomst.

https://twitter.com/Mootjehersi/status/1074908251572092929

Dit vind je misschien ook interessant