77

Aantal zwakke basisscholen neemt toe in Almere

Het aantal zwakke basisscholen bij de Almeerse Scholen Groep (ASG) neemt toe. Dat meldt de regionale omroep. De omroep baseert zich op een rapport van de onderwijsinspectie.

Acht zwakke scholen

Vier jaar geleden telde de ASG één zwakke basisschool en drie zeer zwakke. De inspectie concludeert na een controle in april dat er vier zwakke basisscholen bij zijn gekomen. Dat blijkt ook uit een brief van het stadsbestuur. “De inspectie schrijft in het rapport dat Sterrenschool Het Universum, Het Palet, De Zeetuin, De Achtbaan en de Argonaut zwak zijn”, meldt Omroep Flevoland.

‘Zwak’ bestuur

Het bestuur van de ASG is door de inspectie ook beoordeeld als zwak. De Almeerse Scholen Groep zou volgens het rapport onvoldoende zicht hebben op de kwaliteit van het onderwijs dat op de scholen gegeven wordt.

Dit vind je misschien ook interessant