59

Voormalig politiebureau in Almere Haven opent de deuren

Aanstaande vrijdag opent het eerste ontwerp van Rem Koolhaas, in Almere Haven, haar deuren voor publiek. Tussen 17.00 – 21.00 uur is het voormalig politiebureau te bekijken.

Rondleidingen

De gemeente opent de deuren om de bewoners en bezoekers van Almere de kans te geven dit bijzondere ontwerp te bewonderen. Voor sommige bezoekers zal het een weerzien zijn en voor anderen een eerste kennismaking. Het politiebureau is gelegen aan Bivak 1 in Almere Haven.

Tijdens de open avond zijn er rondleidingen door politieagenten en erfgoedkenners. Ook is er een expositie over de architectuur van het gebouw en wordt er aandacht gegeven aan de ontwikkeling van Almere Haven.

Gemeente

“Het pand is recent door de gemeente Almere aangekocht. Het gebouw wordt beschouwd als één van de iconen van de steeds ouder wordende New Town”, schrijft de gemeente. “Zo is het politiebureau het eerste voorbeeld van modern ogende architectuur in Almere, waarbij de vormgeving afwijkt van de toen gebruikelijke jaren zeventig architectuur”.

Dit vind je misschien ook interessant