Vandaag in de 1Almere-podcast een gesprek tussen Klaas Vos en Meino Schraal. Ook is het laatste nieuws te horen in een kort overzicht.

Interview

Meino Schraal is al ruim tien jaar als historicus verbonden aan het Stadsarchief in Amsterdam. Dat zou normaal gesproken nauwelijks de moeite van het vermelden waard zijn, ware het niet dat zijn achtergrond allesbehalve doorsnee is. Schraal is kortgezegd een Urker-Amsterdammer met Perzisch bloed. Hij heeft lang in Flevoland gewoond, maar is flink actief in de provincie van onze hoofdstad.

Schraal wordt al op zijn 16e politiek actief, als hij zich aanmeldt bij het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Hij werkt zich langzaam binnen de partij op en wordt in 2003 lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Daar doet hij tot de dag vandaag de woordvoering over Welzijn, Cultuur, Zorg, Media, Sport en Onderwijs.

RB

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door onze collega’s in Bloemendaal. Op de website van RB kun je het volledige interview beluisteren.

Comments are closed.