Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het nieuws uit jouw buurt.

Steekpartij

Bij een steekpartij aan de Wagenmakerbaan in het centrum is maandag één gewonde gevallen. Er zijn vier verdachten aangehouden. Dat meldt de politie. Kort na het middaguur werd er iemand neergestoken. Volgens een ooggetuige zou er een ruzie zijn geweest tussen twee groepen meisjes.

Vier verdachten aangehouden bij steekpartij

Lerarentekort

Een ‘stoomcursus’ om het lerarentekort tegen te gaan. De Almeerse Scholen Groep (ASG) gaat de komende maanden zes mensen in korte tijd klaarstomen om voor de klas te staan. Gewoonlijk duurt een lerarenopleiding vier jaar. Deze opleiding duurt veertien maanden.

Versnelde opleiding moet lerarentekort tegengaan

Station Almere Buiten krijgt twee liften

ProRail verbetert komend jaar de toegankelijkheid van een aantal stations. Onder andere station Almere Buiten wordt aangepast. In 2019 start ProRail met de bouw van twee liften. “We verwijderen de hellingbaan, en plaatsen twee liften”, schrijft ProRail.

Station Almere Buiten krijgt twee liften

Wietplantage

In het centrum van Almere is dinsdag een wietplantage ontruimd met meer dan 200 planten. Daarbij heeft de politie twee verdachten aangehouden.

In de garagebox – waar de wietplantage heeft plaatsgevonden – zijn ook een nepvuurwapen, een boksbeugel, valse biljetten van 50 euro en harddrugs aangetroffen. Daarnaast stonden er drie fietsen waarvan één gestolen is.

Buskaartje

De prijs voor een buskaartje in Almere stijgt komend jaar harder dan de voorgaande jaren. Dat meldde busbedrijf Keolis deze week. De stijging komt vooral door de verhoging van het lage BTW-tarief (6% naar 9%). In Almere heeft het college van burgemeester en wethouders de nieuwe tarieven deze week vastgesteld.

Flevopenning

Woensdag pitchten zeven geselecteerde studententeams op de hogeschool hun ideeën voor de zogenoemde Comakership. De vijfkoppige jury was onder de indruk. “De jury nomineerde dit jaar een adelborst in spe die zich met turbochargers op de weg begaf, een student die een fabriekshal ontdeed van zijn dikke olielaag én twee ICT’ers die een simpele IKEA-kast omtoverden tot een heuse hardwarebibliotheek. Alle vier leverden een bijzondere prestatie”, aldus Windesheim Flevoland.

Windesheim Flevopenning maakt finalisten bekend

Saint Tropez Lounge

Saint Tropez Lounge op de Grote Markt mag sinds donderdagmiddag weer de deuren openen. De horecazaak werd vier weken geleden op last van de burgemeester gesloten. De zaak werd gesloten na de vondst van twee handgranaten in de directe nabijheid van het horecabedrijf. De sluiting werd later met nog twee weken verlengd na informatie van de politie.

Vuurwerkvrije zones

Vanaf 2019 komen er waarschijnlijk vuurwerkvrije zones voor ‘kwetsbare gebieden’. De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie aangenomen. Door middel van de motie wil de raad een eerste stap zetten om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Mogelijk vuurwerkvrije zones bij ziekenhuis en asiel

Comments are closed.