Vanaf 2019 komen er waarschijnlijk vuurwerkvrije zones voor ‘kwetsbare gebieden’. De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie aangenomen. Door middel van de motie wil de raad een eerste stap zetten om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Vrijwillig

Inwoners van de stad kunnen nu al meedoen aan een proef en vrijwillig een vuurwerkvrije zone creëren. Omdat het gaat om een vrijblijvende keuze zal de politie niet optreden wanneer er wel vuurwerk wordt afgeschoten. Voor bijvoorbeeld de omgeving van het ziekenhuis of het asiel moet het wel mogelijk zijn om in te grijpen.

Verplicht

Voor de zomer moet er een lijst komen met locaties die kwetsbaar zijn voor vuurwerk. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de effecten van die vrijwillig vuurwerkvrije zones goed geëvalueerd worden.

Comments are closed.