Vandaag bij 1Almere Actueel aandacht voor de headlines van het Almeerse nieuws. Ook zie je een documentaire van KRO-NCRV in samenwerking met burgerrechtenorganisatie Controle Alt Delete.

Etnisch profileren

Vanwege je uiterlijk meerdere malen staande worden gehouden: het overkomt veel Nederlandse burgers. Of ze nou agent, installatiemonteur of advocaat zijn. Etnisch profileren bij de politie komt vaak voor. Te vaak.

In de documentaire ‘Verdacht’, gemaakt door KRO-NCRV in samenwerking met burgerrechtenorganisatie Controle Alt Delete, wordt etnisch profileren aan de kaak gesteld. Op uitnodiging van Avanti werd de documentaire vorige week vertoond in Almere. Deze week was de documentaire ook te zien op NPO2. Kijk de documentaire terug via NPO Start.

Klik op het logo hierboven om de documentaire te bekijken.

Volle bak

De vertoning van de documentaire ‘Verdacht’ trok een volle bak.

Raymann

In de documentaire is ook de Almeerse Jörgen Raymann te zien. Hij is onder andere cabaretier en heeft zelf ook te maken gehad met etnisch profileren door de politie.

Comments are closed.