56

Windesheim Flevopenning maakt finalisten bekend

Gisteren pitchten zeven geselecteerde studententeams op de hogeschool hun ideeën voor de zogenoemde Comakership. De vijfkoppige jury was onder de indruk.

Jury

De jury bestond onder andere uit Ferry Huurman (directievoorzitter Rabobank Almere),  Hajé de Jager (directeur Hajé Holding BV én voorzitter VNO-NCW Flevoland) en Aukje Reinders-van der Galiën (voorzitter raad van bestuur bij Coloriet). De jury was onder de indruk van wat de studenten op jonge leeftijd al hadden neergezet.

Nominatie

“De jury nomineerde dit jaar een adelborst in spe die zich met turbochargers op de weg begaf, een student die een fabriekshal ontdeed van zijn dikke olielaag én twee ICT’ers die een simpele IKEA-kast omtoverden tot een heuse hardwarebibliotheek. Alle vier leverden een bijzondere prestatie”, aldus Windesheim Flevoland.

Comakership

“Alle studenten van hogeschool Windesheim Flevoland gaan tijdens hun studie aan de slag met Comakership. Dit zijn praktijkopdrachten voor bedrijven en instellingen die de hbo-studenten zelf werven, uitvoeren én met een advies, plan of eindproduct afronden. Studenten die naast hun studie al een succesvolle onderneming runnen, krijgen de mogelijkheid om een praktijkopdracht uit te voeren in hun eigen bedrijf”, schrijft hogeschool Windesheim Flevoland.

Flevopenning

Op het Flevopenningengala dat jaarlijks plaatsvindt in een wisselende gemeente in Flevoland wordt bekendgemaakt wie er uiteindelijk met defelbegeerde Windesheim Flevopenning voor beste Comakership 2019 vandoor gaat. Degene die op 12 april wint, zal naar huis gaan met 1.000 euro die de gemeente Almere beschikbaar stelt.

Dit vind je misschien ook interessant