57

Saint Tropez Lounge weer geopend

Saint Tropez Lounge op de Grote Markt mag sinds vanmiddag weer de deuren openen. De horecazaak werd vier weken geleden op last van de burgemeester gesloten. De zaak werd gesloten na de vondst van twee handgranaten in de directe nabijheid van het horecabedrijf. De sluiting werd later met nog twee weken verlengd na informatie van de politie.

Direct ingrijpen

“De vondst van de twee handgranaten heeft een onaanvaardbare gevaarzetting opgeleverd voor mensen en goederen”, zegt burgemeester Franc Weerwind. “Daarom was direct ingrijpen noodzakelijk. Als burgemeester vind ik het van belang om de maatregelen en continuering daarvan zorgvuldig af te wegen. Dit om te voorkomen dat wij meewerken aan bedreiging en afpersing”.

Afspraken

Gedurende de sluitingsperiode hebben gemeente en politie gesproken met de ondernemers en zijn er afspraken gemaakt. De tijdelijke sluiting en de afspraken hebben ertoe geleid dat de openbare orde en veiligheid op dit moment voldoende is hersteld en een langere sluiting niet hoeft te worden ingezet.

Koninklijke Horeca Nederland

“Wij zien het als een goede ontwikkeling dat de burgemeester snel heeft onderzocht wat er aan de hand is. Daardoor kan de horecazaak nu weer open en gasten ontvangen. Faillissement en werkverlies van horecamedewerkers worden op deze wijze voorkomen”, aldus een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland

Dit vind je misschien ook interessant