Staatsbosbeheer heeft een start gemaakt met het terugbrengen van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. Een gedeelte van de Oostvaardersplassen zal daarom niet toegankelijk zijn. Dat meldt Stad & Natuur Almere.

Normaal

Normaal gesproken was het Oostvaardersbos in de winterperiode al deels afgesloten, dit jaar gelden extra afsluitingen voor het publiek. Stad & Natuur Almere zet op de website één en ander op een rijtje. Het gaat om het gebied aan de kant van Almere.

Oostvaardersbos

“Het Oostvaardersbos gaat vanaf medio januari tot mei dicht tussen de J.P. Thijsenplaats en de Jan van de Boschheuvel en de Hugo de Vriesplaats. Ook dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren”, zo is op de website te lezen. “Voor het gebied tussen het Natuurbelevingcentrum en de Hugo de Vriesplaats en Jan van den Boschheuvel geldt dat dit gebied buiten het beheer om open is. Hier kunnen helaas geen tijden aan gekoppeld worden”.

“Ook voor de verbinding tussen het Natuurbelevingcentrum en het Kotterbos, het Frans Verapad en het fietspad, geldt dat deze buiten het beheer om toegankelijk is. In principe wordt in de weekenden niet beheerd, tenzij er sprake is van zwakke of gewonde dieren”.

Kotterbos

Ook het Kotterbos is minder goed toegankelijk: “Voor het Kotterbos geldt dat het noordelijke deel, vanaf de natuurboulevard richting Lelystad, permanent afgesloten is”, schrijft Stad & Natuur Almere op internet.

Comments are closed.