ProRail verbetert komend jaar de toegankelijkheid van een aantal stations. Onder andere station Almere Buiten wordt aangepast. In 2019 start ProRail met de bouw van twee liften. “We verwijderen de hellingbaan, en plaatsen twee liften”, schrijft ProRail.

De werkzaamheden gaan begin 2019 van start. Pas in het najaar van 2020 zullen de werkzaamheden volledig afgerond worden.

Verbouwing

Door het plaatsen van de liften wordt het hele station vernieuwd. “Om ruimte te maken voor de liften verplaatsen we de toegangspoortjes. En ook de toegang naar de stationskiosk wordt verplaatst. Zo raakt de toegang niet verscholen achter de nieuwe liften, en blijft de kiosk goed bereikbaar”, aldus ProRail.

Functiebeperking

“ProRail zorgt ervoor dat mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. Alleen een gelijkvloerse instap tussen perron en trein is daarvoor niet voldoende. Je moet natuurlijk eerst op het perron kunnen komen. Hiervoor wordt een groot aantal stations voorzien van liften en hellingbanen”, schrijft ProRail.

Stations

Eind 2018 heeft ProRail 344 van de 402 stations bereikbaar gemaakt met een hellingbaan of liften. Tot 2022 gaan we nog 13 stations voorzien van liften. Daarna tot 2030 nog 8 stations.
In het komende jaar worden naast station Almere Buiten ook de stations in Castricum, Haarlem Spaarnwoude en Rotterdam Noord voorzien van een lift. Daarnaast vervangt ProRail de liften die inmiddels aan het einde van hun levensduur zijn.

Comments are closed.