53

Ondertussen in Almere: Van stadsgesprekken tot kerst

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in Almere.

Kerstbeloning

Mirjam geeft op Facebook een kerst tip: “Zorg dat er kleingeld voor de bezorgers van de krant en folders klaar ligt”. Ook dit jaar komen de krantenjongens en -meisjes weer langs.

Toch vraagt iemand zich af of we de postbode dan ook niet een kerstbijdrage moeten geven: “Want of je het gelooft of niet maar zij verdienen per saldo nog minder dan en kranten/folder bezorger! En zij lopen langer op straat, maar daar denkt niemand aan gek genoeg. Ik vind dat geld geven aan bezorgers sowieso achterhaald”, schrijft Frank.

Stageprijzen

Vandaag zijn de stageprijzen uitgereikt.

https://twitter.com/frankmaas/status/1072408758721175554

Ook wethouder Maaike Veeningen was aanwezig.

Almere City FC viert kerst

Almere City FC biedt supporters een gratis ‘ALLY-you-need-is-love’-kerstbus aan naar de volgende awayday: 21 december tegen Jong PSV.

Classic Express in Almere

Vorige week kwam de Classic Express naar Almere. 664 leerlingen hebben in de bus kennis gemaakt met klassieke muziek. Op de website van Who’s Next is een video te bekijken.

Kerstliedjes

De tijd van kerstliedjes is aangebroken. Op OBS Spectrum in Almere wordt er dan ook volop gezongen.

https://twitter.com/obsspectrum/status/1072396912937103361

Stadsgesprekken

Gisteravond heeft het eerste stadsgesprek plaatsgevonden. De gesprekken worden georganiseerd door de gemeente Almere. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft? En blijft er dan wel genoeg ruimte over voor de natuur? Wat moet er in Almere gebeuren om volledig over te stappen op schone energie? De gemeente is benieuwd naar zowel de verhalen van starters als senioren en kopers of huurders.

Volgens de regionale omroep waren er bij het eerste stadsgesprek weinig bezoekers. Minder dan twintig Almeerders kwamen naar Corrosia in Haven om met de gemeente in gesprek te gaan over de toekomst van de stad.

Dit vind je misschien ook interessant