57

Waterlandseweg deze week twee nachten gedeeltelijk dicht

Automobilisten die gebruik willen maken van de Waterlandseweg (N305) moeten deze week omrijden. De weg ter hoogte van de A6 is namelijk twee nachten dicht. Het gaat om de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 december en de nacht erna (donderdag 13 op vrijdag 14 december). De weg is dan dicht van 20.00 uur tot 6.00 uur.

Omleiding

In verband met de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers is het noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen af te sluiten. Tijdens de wegafsluiting kan er een omleidingsroute worden gevolgd.

“Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad rijdt via de A6 richting Amsterdam en kan vervolgens keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk)”, meldt Rijkswaterstaat. “Verkeer vanuit de richting van de A27 naar Almere Stad kan via de A6 rijden en vervolgens keren bij afrit 6 Almere Buiten-West. Verkeer vanuit Zeewolde naar Almere Stad rijdt via de A27 en de A6”.

Nachtwerk

In augustus 2018 heeft Parkway6 het oude viaduct over de Waterlandseweg gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwt Parkway6 een nieuw en breder viaduct om de aanleg van de extra rijstroken van de A6 te kunnen realiseren. In december worden balken voor op de kolommen ingehesen en de betonnen balken (liggers) geplaatst die het nieuwe viaduct overspannen.

“Omdat we dicht langs de Waterlandseweg moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren”, schrijft Rijkswaterstaat.

Foto

Bron: Google Maps.

Dit vind je misschien ook interessant