66

Versnelde opleiding moet lerarentekort tegengaan

Een ‘stoomcursus’ om het lerarentekort tegen te gaan. De Almeerse Scholen Groep (ASG) gaat de komende maanden zes mensen in korte tijd klaarstomen om voor de klas te staan. Gewoonlijk duurt een lerarenopleiding vier jaar. Deze opleiding duurt veertien maanden.

Hoge eisen

De opleiding is een combinatie van zelfstudie en stages. Aan de deelnemers worden hoge eisen gesteld volgens bestuurder Susanne Olivier van de ASG. “Ze moeten hbo-niveau hebben en over pedagogische en didactische kwaliteiten beschikken. Ook kijken we naar de motivatie en is er een assessment.”

Drie jaar

Deelnemers die slagen, moeten minstens drie jaar lesgeven op één van de ASG-scholen. ASG krijgt voor deze opleiding subsidie van het Rijk.

Dit vind je misschien ook interessant