Samen met het Almeerse bedrijfsleven biedt MBO College Almere vanaf volgend jaar de mbo-opleiding System Automation & Smart Industry aan. Dat meldt het MBO College Almere op internet. “Studenten kunnen met deze opleiding slimme systemen, zoals robots ontwerpen, creëren en managen. Daarmee levert het college een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2021 het meest flexibele en beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa te hebben”, zo schrijft de onderwijsinstelling.

Bedrijfsleven

Op donderdag 29 november 2018 werd de nieuwe opleiding gepresenteerd aan zo’n 100 vertegenwoordigers van bedrijven uit Almere en omgeving. Dat gebeurde tijdens een netwerkbijeenkomst. “De bijeenkomst was tevens bedoeld om verschillende vormen van samenwerking aan te gaan. De aanwezige bedrijven waren enthousiast en boden stageplekken en projecten aan en zelfs een proefopstelling waar studenten hun vaardigheden kunnen oefenen”, meldt de school.

Opleiding

De opleiding is pas vanaf augustus 2019 te volgen. Voor die tijd moeten studenten zich al aanmelden voor de opleiding. De opleiding verbindt de vakgebieden ICT en Techniek met elkaar. In de wereld van Smart Industry nemen systemen productie- en denkprocessen deels of volledig over. Een system automation engineer ontwerpt en maakt slimme systemen. Grote magazijnen functioneren vrijwel zonder personeel door een slimme combinatie van techniek en ICT. Ook in de zorg worden slimme robots ingezet.

Foto

Bron: MBO College Almere.

 

Comments are closed.