54

Deze week: Markt in Almere

De verslaggever van 1Almere 1Minuut gaat deze week de straat op. Het onderwerp van de week is: de markt. Wat vinden Almeerders van de markt? En is het stadscentrum, waar de markt te vinden is, een gezellige plek?

Headlines

In de nieuwe afleveringen wordt er deze week ook aandacht besteed aan ander Almeers nieuws. Je ziet het nieuws in een blok met headlines.

Gemeenteraad

Aanstaande donderdag wordt er opnieuw gesproken over diverse onderwerpen binnen de gemeenteraad. Op vrijdag zie je een kort verslag van de Politieke Markt.

Podcast

Volgende week zondag is er weer een nieuwe podcast. Klaas Vos gaat dan in gesprek met Meino Schraal. Schraal is al ruim tien jaar als historicus verbonden aan het Stadsarchief in Amsterdam. Dat zou normaal gesproken nauwelijks de moeite van het vermelden waard zijn, ware het niet dat zijn achtergrond allesbehalve doorsnee is. Schraal is kortgezegd een Urker-Amsterdammer met Perzisch bloed. Deze in Flevoland opgegroeide historicus vertrok op 21-jarige leeftijd naar Amsterdam om geschiedenis te studeren. Amsterdam, ‘place to be’, stad waar áltijd reuring is. ‘The global village’ waar de wereld voorbijkomt.

Dit vind je misschien ook interessant