Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

”Floriade zeker 50 miljoen euro duurder”

De Floriade zal nog eens 50 miljoen euro duurder uitvallen. Dat voorspelt Hans van Driem in het televisieprogramma EénVandaag. Van Driem was in 1992 directeur van de Floriade in Zoetermeer. De pretparkenexpert heeft ook verschillende grote rollen gehad voor de bouw van pretpark Walibi.

”Floriade zeker 50 miljoen euro duurder”

CD over Almere

Dinsdag presenteerde Caroline in ‘t Veld haar nieuwe cd-album over Almere. De presentatie vond plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). “Het wordt een hele show waar we de nummers van het album spelen, maar we maken er een heel spektakel omheen”, zegt In ‘t Veld op internet.

Caroline in ‘t Veld brengt album uit over Almere

Aantal inbraken in Almere daalt

Er is een daling in het aantal inbraken in Almere. Dat meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) woensdag op haar website. “Door hoge inbraakcijfers stond Almere jarenlang in de spotlights als woninginbraakhoofdstad van Nederland. Gemeente, politie en stadstoezicht zetten zich dan ook volop in om de inbraakcijfers in deze stad te verlagen. Met resultaat: een ijzersterke samenwerking, minder woninginbraken én wekelijkse monitoring van de inbraken door middel van het digitale veiligheidsinformatiesysteem VIS.”

Aantal inbraken in Almere daalt

Space Waste Lab gaat niet door

Het Space Waste Lab van Daan Roosegaarde kon gisteren en vandaag niet doorgaan. Het evenement werd geannuleerd vanwege de weersverwachting: “Met flink wat regen en windkracht 5 maakt de weersvoorspelling de lasershow te gevaarlijk.”

Space Waste Lab gaat niet door

Nieuwe sporthal in Almere Haven

De eerste bewoners van Almere Haven hebben donderdag een kijkje genomen in de gloednieuwe sporthal in de Werven. “De sporthal, ontworpen door architectenbureau AGS Architecten, is onderdeel van de herontwikkeling van het Stadswerfpark waarbij ook een Playground ontwikkeld wordt”, meldt de organisatie. Wethouder Jaap Lodders ging gistermiddag mee met één van de rondleidingen.

Nieuwe sporthal in Almere Haven in gebruik genomen

Essaybundel ‘De buik van de stad’

Donderdagavond werd de essaybundel ‘De buik van de stad’ gepresenteerd. Een essaybundel vol toekomstperspectieven over de relatie tussen stad, land en voedselproductie. Onder andere Martin Scholten, Sigrid Wertheim-Heck en Ron Methorst droegen bij aan het boek. Het boek wordt ingeleid door door Louise O. Fresco.

Essaybundel ‘De buik van de stad’ gepresenteerd tijdens Flevo Campus Live

Opnieuw geen besluit voor lokale omroep

Het is opnieuw niet duidelijk geworden wie de licentie voor de nieuwe lokale omroep van Almere krijgt. Donderdagavond is er voor de derde keer vergaderd over het onderwerp. Ook dit keer kwam de gemeenteraad er niet uit.

Opnieuw geen besluit voor lokale omroep

Burgemeester uit zorgen over explosieven

Burgemeester Franc Weerwind van Almere is niet blij met de personen die nep-explosieven neerleggen in de stad. “Laat ik een directe oproep doen: Niet doen. We zetten er een goed rechercheteam op, tot we een naam en rugnummer hebben. En dan ben je aan de beurt, dit zijn geen grappen”, zei hij in het radioprogramma ‘Dit is Flevoland’ bij de regionale omroep.

Burgemeester erg zorgelijk over explosieven

Comments are closed.