57

Opnieuw geen besluit voor lokale omroep

Het is opnieuw niet duidelijk geworden wie de licentie voor de nieuwe lokale omroep van Almere krijgt. Donderdagavond is er voor de derde keer vergaderd over het onderwerp. Ook dit keer kwam de gemeenteraad er niet uit.

Geen keuze

Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorkeur voor de omroep SPFA. Ook de omroep Almedia wil de licentie voor de lokale omroep bemachtigen. Er moet dus een keuze worden gemaakt door de gemeenteraad.

Doordat de eerdere vergaderingen al moeizaam verliepen, heeft wethouder Hilde van Garderen een gesprek gehad met het Commissariaat van de Media. Daarin stelt het Commissariaat dat het dan zelf een keuze maakt, als de gemeenteraad dat niet doet.

Commissariaat moet kiezen

De PVV wil nu met een voorstel komen waarin staat dat de keuze niet door de gemeenteraad wordt gemaakt, maar door het Commissariaat. “We gaan kijken of we daarvoor een meerderheid kunnen krijgen”, aldus Willem Boutkan van de PVV.

Indien het voorstel van de PVV wordt aangenomen, is ook Almedia weer in beeld. Dat terwijl het college van burgemeester en wethouders de voorkeur voor de SPFA heeft uitgeroepen.

Dit vind je misschien ook interessant