Burgemeester Franc Weerwind van Almere is niet blij met de personen die nep-explosieven neerleggen in de stad. “Laat ik een directe oproep doen: Niet doen. We zetten er een goed rechercheteam op, tot we een naam en rugnummer hebben. En dan ben je aan de beurt, dit zijn geen grappen”, zei hij in het radioprogramma ‘Dit is Flevoland’ bij de regionale omroep.

Serieus

Volgens de burgemeester zou bij ieder gevonden pakket serieus moeten worden gekeken naar de inhoud van het pakket: “Stel dat er echt iets is, stel er vallen doden of gewonden. Waar ben je dan als overheid?”

Na-aper

Volgens Weerwind was in Muziekwijk sprake van een ‘na-aper’: “Sommigen horen over het effect, en die vinden het interessant en die gaan na-apen”. De burgemeester neemt de acties erg serieus. “Dit zijn geen grappen, ik vind het ernstig en het maakt me eigenlijk een beetje boos”. Het na-apen wordt ook wel copy-cat genoemd.

Explosieven

Enkele weken geleden ontdekten medewerkers van de stadsreiniging twee handgranaten op de Grote Markt. Een paar dagen werd er een nep-explosief gevonden bij station Almere Muziekwijk.

Comments are closed.