[forminator_poll id=”7091″]

Opknappen

Gemeente Almere wil meer levendigheid in Almere Centrum en daarom het Stationskwartier ontwikkelen. Er kunnen meer woningen, zo’n 2500 appartementen, komen en de gemeente wil werken aan de sfeer en beleving, het gebied groener maken en aangenamer maken om te verblijven. Het station zelf moet volgens de gemeente ook worden aangepakt en opgeknapt.

Meer woonhuizen

Reden om iets aan de omgeving te doen, is ook om meer woningen te bouwen in het gebied. “Door deze ontwikkelingen kan Almere Centrum de Landdrostdreef en de Spoordreef beter benutten als aantrekkelijke toegangswegen met onder andere meer woningen en voorzieningen”, aldus de gemeente. “Langs de omliggende dreven, zoals de Spoor- en Landdrostdreef, is er ruimte voor zo’n 2500 appartementen en benodigde voorzieningen. Op het plein achter het station wil de gemeente plantenbakken met bomen en zitjes plaatsen”.

Bijeenkomsten

Op 26 en 28 november waren er voor omwonenden en ondernemers in de omgeving inloopbijeenkomsten waarbij zij in gesprek konden met de gemeente over het Stationskwartier en het station. Het college gaat nu de gemeenteraad hierover raadplegen.

Comments are closed.