Alle 250 leerlingen van De Columbusschool locatie Nederlandhof in Almere Poort werden vanochtend naar huis gestuurd. De deuren moesten vanwege een politie-onderzoek gesloten blijven. Er bleek een inbraak te zijn gepleegd.

Leerlingengegevens

Een woordvoerder van de school heeft laten weten dat de inbrekers ‘s nachts zouden hebben toegeslagen. Daarbij namen ze twaalf lerarencomputers mee; gelukkig wel zonder leerlingengegevens. Alle leerlingengegevens zijn op een netwerk opgeslagen, in plaats van de computers.

Reservecomputers

Het is onbekend hoe groot de financiële schade is. De lerarencomputers zijn noodzakelijk voor de lessen. Om deze reden probeert de school reservecomputers neer te zetten. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de lessen vrijdag dan gewoon weer doorgaan.

Comments are closed.