Almere On Stage wordt komend jaar alweer voor de tiende keer georganiseerd. Het beroepenfeest vindt plaats op donderdag 31 januari 2019 en de DoeDag op woensdag 13 februari 2019.

Vervolgopleiding

“Almere On Stage biedt vmbo-leerlingen de kans om kennis te maken met een breed scala aan beroepen. De leerlingen moeten al op jonge leeftijd een keuze maken voor een vervolgopleiding. Maar hoe kom je er nu achter wat je wilt worden als je 14 jaar oud bent? Almere On Stage helpt vmbo’ers om te ontdekken waar hun kwaliteiten en interesses liggen”, aldus de gemeente Almere op haar website.

Met de kennis die de leerlingen hebben, kunnen ze bewuster kiezen voor een vervolgopleiding. Volgens de gemeente verkleint de kans op uitval in hun verdere schoolcarrière.

Beroepenfeest en DoeDag

Op school worden de leerlingen voorbereid op een kennismaking met ruim tweehonderd beroepsbeoefenaars. Tijdens deze kennismaking maken de leerlingen een afspraak om een dag(deel) mee te lopen bij een bedrijf naar keuze: de DoeDag. “Dat helpt de leerlingen zeer in hun keuze.”, aldus de gemeente.

 

Comments are closed.