De KidneyRun gaat veranderen. Vanaf 2019 krijgt de hardloop wedstrijd een nieuwe naam: Après-Ski Run. Ook komen er een paar veranderingen in het gehele concept.

Nieuw

Richard Belderok van de organisatie over de Après-Ski Run: “We wilden het over een andere boeg gooien. Inmiddels zijn er meer hardloopevenementen voor het goede doel, en zijn er meer die in het donker plaatsvinden. Wij wilden echt iets nieuws neerzetten.”

Nierstichting

De KidneyRun zamelde oorspronkelijk geld in voor de Nierstichting, de nieuwe wedstrijd is niet voor het goede doel. “De nieuwe vorm draait om gezelligheid, om feest en om sfeer. We willen het wintersport gevoel vasthouden en die gezelligheid naar Almere brengen. We vonden daar niet meteen een goed doel bij passen. We gaan kijken hoe de eerste editie verloopt en dan zien we daarna wel verder”, aldus de organisatie.

Start

De eerste editie van de Après-Ski Run vindt plaats op 2 februari 2019. Hardlopers vertrekken en eindigen op het Surfstrand in Almere Haven.

Comments are closed.