De bouw van een nieuwe autowasstraat aan de Hogering kan en mag gewoon doorgaan. Vier concurrenten probeerden de bouw tegen te houden maar de bestuursrechter is daar niet mee eens. De nieuwe wasstraat wordt gebouwd bij het Esso-tankstation in Literatuurwijk. Het idee is om de grootste tankstation van de Benelux te worden.

Oordeel

De rechter oordeelde maandag dat de klagers geen spoedeisend belang hebben. Daarbij zijn de werkzaamheden nog niet begonnen en is er geen reden om te denken dat de carwash zich niet aan de vergunning zal houden.

Volgens de gemeente Almere zijn van die beweringen niets waar: “De nieuwe wasstraat past binnen het bestemmingsplan. Daarnaast zijn wij voorstander van concurrentie binnen de stad. Daarom is de komst van een nieuwe wasstraat wenselijk. Als de carwash er komt, dan brengt dat ook werkgelegenheid met zich mee.”

Minder strenge eisen

De nieuwe ondernemer moet volgens de concurrenten aan minder strenge milieu-eisen voldoen dan zij. ”Hij wordt voorgetrokken door de gemeente”, aldus de vier concurrenten. De rechter doet op een later moment uitspraak over deze aantijging.

Comments are closed.