55

Toename oplichting via Whatsapp in Almere

Steeds meer oplichters gebruiken berichtendienst WhatsApp voor hun praktijken. De recherche van de politie ziet ook in Almere een toename in het aantal aangiftes. De politie waarschuwt inwoners om alerter te zijn.

Alerter

Op internet legt de politie uit hoe een oplichter te werk gaat: “De aangever krijgt in deze zaken een appje van een bekende, vaak een familielid. De strekking van het bericht is dat deze een nieuw telefoonnummer heeft en dat een rekening met enige spoed moet worden betaald”.

Almere Buiten

Eerder waarschuwde de politie in Almere Buiten via Facebook voor een toename aan WhatsApp-fraude, waarbij oplichters zich voordoen als een bekende met een nieuw nummer en met een smoesje geld van je proberen te krijgen. Dat meldde het televisieprogramma Opgelicht?! in oktober van dit jaar. Meer over het Facebookbericht van de politie is te lezen bij Opgelicht?!.

 

Dit vind je misschien ook interessant