53

FC Almere wint derby van ASC Waterwijk

In de tweede klasse B heeft FC Almere de derby tegen ASC Waterwijk gewonnen. Afgelopen zaterdag won FC Almere met 2-0 tegen de stadsgenoot.

Wedstrijdverslag

De ploeg van FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui was de eerste helft veruit de sterkte en drukte dat dan ook uit in twee doelpunten. Na de rust werd Waterwijk wel iets beter maar had geen kans meer om de thuisploeg het echt lastig te maken.

FC Almere kreeg in dit duel dan ook de meeste kansen, maar zowel Koen Blommestijn als Lesley Vlieger konden de kansen niet benutten. Pas in de 27e minuut werd het raak voor FC Almere. Vlak daarna maakte Rogier Arduin de 2-0. Waterwijk had voor de rust nog wel kans op de aansluiter maar FC Almere-doelman Gijs Roelofsen was de baas.

Na de pauze werd Waterwijk wat beter met een paar aardige mogelijkheden maar zag geen kans om tot scoren te komen. Even later leek de bal op de stip te moeten door een hansbal van Waterwijker Desmond Mensen, alleen de arbiter was er niet mee eens en zag het anders. Daarna kwam zowel de thuisploeg als de uitploeg niet tot scoren.

Nabeschouwing

FC Almere-trainer Jamal Yhiaoui was tevreden over z’n ploeg: “Vanaf het begin gaven we de toon aan en dat werd beloond met twee fraaie doelpunten, de beginfase van de tweede helft kwam Waterwijk meer voor ons doel maar kansen waren er nauwelijks.” Ron Gerlof – de trainer van Waterwijk – gaf de schuld aan een offday van zijn ploeg: ”Er lukte maar weinig maar dat was misschien ook wel de verdiensten van FC Almere dat wel verdiend won aldus de trainer.”

Dit vind je misschien ook interessant