59

”Floriade zeker 50 miljoen euro duurder”

De Floriade zal nog eens 50 miljoen euro duurder uitvallen. Dat voorspelt Hans van Driem in het televisieprogramma EénVandaag. Van Driem was in 1992 directeur van de Floriade in Zoetermeer. De pretparkenexpert heeft ook verschillende grote rollen gehad voor de bouw van pretpark Walibi.

Verlies

“De Floriade in Venlo 2012 draaide verlies (5,4 miljoen), net als Haarlemmermeer 2002 (6,3 miljoen) en Zoetermeer 1992 (5 miljoen). In Almere hopen de kosten zich op door het inzetten van adviseurs, ambtenaren en het bouwrijp maken van de grond”, schrijft EenVandaag op internet.

Van Driem ziet het somber in: “Interviewt u mij in 2022 nogmaals en u zult zien dat het project minimaal 50 miljoen euro duurder is geworden.”

Voorspelling

Tegen EenVandaag zegt Van Driem dat de huidige 35 miljoen euro aan belastingcenten door de gemeente veel te laag is ingeschat. De kosten werden in het beginstadium begroot op 10 miljoen euro, volgens Van Driem was dat veel te weinig. Hij voorspelde dat er nog minimaal 20 miljoen euro bij kwam en bleek gelijk te hebben. Al dat geld moet door de burgers van Almere worden opgehoest.

Extra investeringen

Naast vermaak is er een doelstelling om Almere als stad op de kaart te zetten. Daarnaast wil Almere groene, innovatieve en klimaat neutrale woningen plaatsen. “Dat moet extra inkomsten genereren, maar dat zijn ook extra investeringen”, aldus Van Driem.

Dit vind je misschien ook interessant