Deze maand bestaat de Filmwijkkrant 25 jaar. Met een speciale editie wordt er groot feest gevierd in de Filmwijk. Dat meldt de Filmwijkkrant op haar website. De Filmwijk is vrijwel de enige wijk in Almere waar een eigen krant wordt uitgegeven.

Historie

In de speciale editie wordt er teruggekeken op de gebeurtenissen in de wijk: “Daarbij is het geïllustreerd met foto’s en herinneringen die waarschijnlijk een ‘aha-erlebnis’ zullen oproepen”, schrijft de redactie.

Vrijwilligers

De krant wordt door ongeveer veertig vrijwilligers gemaakt. De krant komt vier keer per jaar uit en wordt dan verspreid onder de bewoners in de Filmwijk. “De inwoners voelen zich door de krant meer verbonden met de wijk”, vertelt een redacteur.

Erg bijzonder

“Het is vrij bijzonder dat een krant gemaakt door vrijwilligers al zo lang bestaat”, zegt het Stadsarchief Almere. De redactie ontvangt een kleine subsidie om de krant te maken. Volgens redacteur Mark Schoutsen is het goed te doen: “Er verschijnen immers maar edities per jaar.”

Digitalisering

“De wijkkrant laat veel geschiedenis van de stad zien”, aldus het stadsarchief. Om deze reden digitaliseert het stadsarchief alle kranten, zodat er niets verloren gaat.

Vanwege geldnood verdween de krant bijna. Dat was in 2011. De gemeente Almere gaf een extra bijdrage waardoor de krant gered kon worden.

Foto

Foto: Screenshot van de allereerste Filmwijkkrant.

Comments are closed.