Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Zorgen over leerlingenstop

De PvdA maakt zich zorgen over de leerlingenstop in het speciaal onderwijs. Dat liet de partij maandag weten. De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Almere.
Zowel voor SO De Bongerd als SO Olivijn geldt dat in de meeste groepen geen leerlingen meer geplaatst kunnen worden. Voor de scholen zijn er namelijk op dit moment meerdere onvervulde leerkrachtvacatures. Om die reden is het bestuur van de scholen genoodzaakt om geen leerlingen meer toe te laten.

Onthulling Indisch monument

Dinsdag onthulde wethouder Hilde van Garderen (VVD) het gerestaureerde Verzetsrad en Indisch Monument in het Bos der Onverzettelijken bij de Verzetswijk. Dat meldde de gemeente Almere. De gemeente heeft de afgelopen vier jaar het bos omgevormd tot een duurzaam park, een plek van rust en bezinning, naar een ontwerp van Kees Hund.

Almere Haven moet aantrekkelijker

De gemeente Almere wil van start gaan met de Cultuurtafel. Culturele instanties in de stad kunnen daarvan deel uitmaken. Op die manier wil de gemeente in gesprek gaan over het cultuuraanbod in Almere Haven. De uitkomsten van de gesprekken worden meegenomen in het cultuurplan.
Het eerste gesprek tussen de culturele organisaties en de gemeente Almere heeft deze week plaatsgevonden.

Burgemeester Weerwind ondertekent ‘Safe Streets’

Donderdag heeft burgemeester Franc Weerwind de intentieverklaring ‘Safe Streets’ van UN Women ondertekend. “Hiermee spreekt de gemeente de intentie uit om van Almere een Safe Streets gemeente te maken”, aldus de afdeling woordvoering. “In een Safe Streets gemeente worden problemen rond seksuele en andere vormen van intimidatie van vrouwen, meisjes, LHBTI en mensen met een beperking aangepakt”.

Uitreiking Kinderlintjes

Vrijdag heeft burgemeester Franc Weerwind de Kinderlintjes en Almeerse Keien 2018 uitgereikt. De Almeerse Kei is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die een lintje verdienen, omdat ze zich op een speciale manier hebben ingezet voor iemand anders of voor de stad Almere. De feestelijke uitreiking is tussen 15.30 en 17.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere.

Saint Tropez Lounge langer dicht

Saint Tropez Lounge aan de Grote Markt in het centrum blijft twee weken langer dicht. Dat heeft burgemeester Weerwind deze donderdag laten weten. Op donderdag 15 november 2018 heeft burgemeester Franc Weerwind de Saint Tropez Lounge met onmiddellijke ingang gesloten voor de duur van twee weken na het aantreffen van twee handgranaten in de nabije omgeving

Metropolegarage weer open

Sinds vrijdag is de Metropolegarage in het centrum van Almere weer geopend. De garage werd eerder gesloten vanwege scheuren in het beton. “De betonconstructie van de Metropolegarage is veilig en er is geen instortingsgevaar. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat een constructiebureau heeft uitgevoerd na de sluiting van de garage”, aldus de gemeente op internet.

Comments are closed.