63

NUON wil Almeerse huishoudens verwarmen met ‘grote houtkachel’

Een groot deel van de Almeerse huishoudens zou over twee jaar verwarmd kunnen worden door één van de grootste houtkachels in Nederland. Dat meldt energiebedrijf Vattenfall (voorheen NUON). Het energie bedrijf is bezig met een plan om een biomassacentrale te bouwen in Diemen. Daarmee zouden 90.000 woningen in Almere en Amsterdam verwarmd kunnen worden.

Biomassa-installatie

De biomassa-installatie zal worden gestookt op houtkorrels oftewel houtpellets. Volgens Vattenfall levert dit een verduurzaming van het stadswarmtenet op.

Plan

Vooralsnog gaat het om een plan. Als Vattenfall de biomassacentrale daadwerkelijk bouwt, wordt de gascentrale in Diemen minder gebruikt en wordt er ook minder aardgas verbruikt. Het energiebedrijf hoopt dat de centrale in 2020 klaar is voor gebruik.

 

Dit vind je misschien ook interessant