50

Metropolegarage vanaf vandaag weer geopend

Vanaf vandaag is de Metropolegarage in het centrum van Almere weer geopend. De garage werd eerder gesloten vanwege scheuren in het beton. “De betonconstructie van de Metropolegarage is veilig en er is geen instortingsgevaar. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat een constructiebureau heeft uitgevoerd na de sluiting van de garage”, aldus de gemeente op internet.

Onveilig

Op maandag 10 september 2018 werd de Metropolegarage gesloten omdat bij werkzaamheden op meerdere verdiepingen scheuren waren ontdekt in het beton van de pilaren die de garagevloer dragen. “Een extern bureau heeft de scheuren onderzocht en daarbij vastgesteld dat de constructie van de garage veilig is. Er is geen sprake van instortingsgevaar. De scheuren zijn ontstaan door een combinatie van langdurige inwerking van vocht en dooizouten. Hierdoor zijn langzaam scheuren ontstaan die recent pas zichtbaar zijn geworden”, schrijft de gemeente.

Herstelwerkzaamheden

“Om verdere aantasting van het beton te voorkomen, moeten wel herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. De eerste fase hebben we afgerond, zodat de Metropolegarage voor de feestdagen weer open is. De tweede fase van de werkzaamheden voeren we in april 2019 uit”, aldus de gemeente Almere online.

Dit vind je misschien ook interessant