55

Binnenkort: Rondleidingen voor inwoners in Sporthal Almere Haven

De nieuwe sporthal in het Stadswerfpark in Almere Haven wordt volgende week in gebruik genomen. De accommodatie, die de oudste sporthal van Almere heeft vervangen, is onderdeel van de herontwikkeling van het park waarbij ook een playground ontwikkeld wordt.

Rondleiding

Bewoners kunnen op dinsdag 4 december 2018 alvast een kijkje nemen in de nieuwe sporthal. Rond 16.00 uur zal wethouder Jaap Lodders van Sport een van de rondleidingen bijwonen. De gemeente nodigt inwoners uit om op 4 december langs te komen. De rondleidingen worden elk half uur gehouden tussen 15.00 en 19.00 uur. “U kunt zich melden bij de hoofdingang aan de Parkwerf”, meldt de gemeente.

Sport

Sportverenigingen krijgen donderdag 6 december aanstaande de mogelijkheid om mee te gaan met een rondleiding. De weken daarna staan in het teken van proefdraaien: verenigingen en beheerders testen de accommodatie uit en voeren aanpassingen aan waar nodig. De sporthal wordt vervolgens in het voorjaar van 2019 feestelijk geopend voor het publiek.

Oudste hal van Almere

“De nieuwe sporthal vervangt de oude hal die sinds 1978 in De Werven stond. Materialen uit deze oude hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen komen terug in de nieuwe. Ook op andere manieren is de nieuwe sporthal duurzaam. Door de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken is de hal energieneutraal”, zegt de gemeente.

Bewoners van Almere hebben mee kunnen beslissen over het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen.

Dit vind je misschien ook interessant