Een 60-jarige man uit Almere is aangehouden op verzoek van de Zweedse autoriteiten. Zweden verzocht om hun aanhouding en overlevering voor drugstransporten die eerder dit jaar onderschept zijn, waarbij in het Scandinavische land door de douane ruim 500 kilo drugs in beslag werd genomen.

Doorzoekingen

De aanhoudingen en doorzoekingen van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid vonden in diverse woonplaatsen van de verdachten plaats. Onder andere in de omgeving van Utrecht, Aalsmeer en Almere werden verdachten aangehouden.

Bij de diverse doorzoekingen zijn naast de aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor het produceren van verdovende middelen, bijna één miljoen euro contant geld aangetroffen. Hoofdzakelijk biljetten van twintig en vijftig. Ook werden twee vuurwapens met munitie en drie alarmpistolen gevonden. Verder werden onder andere vrachtwagens, luxe personenauto’s en een geldtelmachine in beslag genomen.

Comments are closed.