Morgenochtend ondertekent burgemeester Franc Weerwind de intentieverklaring ‘Safe Streets’ van UN Women. “Hiermee spreekt de gemeente de intentie uit om van Almere een Safe Streets gemeente te maken”, aldus een woordvoerder. “In een Safe Streets gemeente worden problemen rond seksuele en andere vormen van intimidatie van vrouwen, meisjes, LHBTI en mensen met een beperking aangepakt”.

Maatregelen nemen

De gemeente wil maatregelen nemen tegen seksuele intimidatie. Op 12 juli 2018 stemde de gemeenteraad dan ook in met de motie ‘Maatregelen tegen straatintimidatie’. Deze motie houdt onder andere in dat de gemeente Almere deel gaat nemen aan het project Safe Streets van UN Women.

16 Days

De ondertekening van de intentieverklaring valt binnen de periode die in het teken staat van ’16 days of action’. De periode loopt van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Dag voor de Mensenrechten).

“Het college wil problemen rond straatintimidatie in de openbare ruimte en het uitgaansgebied aanpakken, zodat inwoners zich zonder angst voor seksuele of andere vormen van intimidatie in de openbare ruimte kunnen bewegen”, meldt de gemeente.

Comments are closed.