62

Almeerse scholen werken samen in partnerschap ‘Opleiden in de school’

Onlangs hebben de Almeerse Scholen Groep (ASG) en de stichtingen Prisma en SKO een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de overeenkomst geven de scholen aan samen te willen werken binnen het partnerschap ‘Opleiden in de school (Oplis)’. ASG heeft laten weten uit te kijken naar de samenwerking met de twee partners.

2016

“De samenwerkingsovereenkomst werd in 2016 al afgesloten tussen de Stichting Almeerse Scholen Groep en Windesheim Flevoland”, zo meldt de ASG. “De uitbreiding van het partnerschap met de stichtingen Prisma en SKO is een logisch vervolg op de ontwikkelingen die binnen de regio en landelijk gaande zijn: bestuurders ontmoeten elkaar tijdens het bestuurlijk overleg en landelijk wordt door het ministerie steeds meer aangestuurd op een regionale samenwerking”.

Opleiden van studenten

“Het uitgangspunt is dat het opleiden van studenten en het werven en behouden van nieuw personeel een gezamenlijke verantwoordelijkheid is voor onze regio”, aldus de Almeerse Scholen Groep.

Foto

Een Almeerse school (ter illustratie).

 

Dit vind je misschien ook interessant