De PvdA maakt zich zorgen over de leerlingenstop in het speciaal onderwijs. Dat laat de partij maandag weten. De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Almere.

Leerkrachtvacatures

Zowel voor SO De Bongerd als SO Olivijn geldt dat in de meeste groepen geen leerlingen meer geplaatst kunnen worden. Voor de scholen zijn er namelijk op dit moment meerdere onvervulde leerkrachtvacatures. Om die reden is het bestuur van de scholen genoodzaakt om geen leerlingen meer toe te laten.

Nieuwe leerlingen komen terecht op een wachtlijst. De directeuren kijken of de kinderen tijdelijk op een andere school terecht kunnen.

Stadsbestuur

De PvdA wil onder andere weten of de gemeente op de hoogte is van de leerlingenstop. Ook is de PvdA welke acties worden ondernomen. De lokale partij vindt dat belangrijk doordat ook deze kinderen les moeten krijgen op een manier die bij hen past.

Comments are closed.