Een stroomstoring in Almere Poort heeft maandagmiddag gezorgd voor problemen met de stadswarmte in een deel van Almere. Dat meldt Nuon. Inmiddels zijn de problemen opgelost.

750 huishoudens

Nuon meldt dat het ging om woningen in Almere Poort aan de Beneluxlaan, de Frankrijkkade en de Marinaweg. Ongeveer 750 huishoudens hadden problemen.

Oorzaak

De oorzaak zijn de graafwerkzaamheden bij de Muiderzandweg. Door de stroomstoring viel een aantal warmtepompen van Nuon uit. Deze kunnen snel weer worden aangezet maar op het moment dat die werken, duurt het nog even voordat het warme water de woningen bereikt.

Volgend netbeheerder Liander zijn de problemen rond 15:30 weer verholpen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn door stroomstoring. Op zaterdag 3 november zorgde een grote stroomstoring voor problemen in heel Almere. Ook een week geleden zorgde een stroomstoring dat mensen geen verwarming hadden. Dat gebeurde door geplande werkzaamheden.

Comments are closed.