52

“Het Bovengronds Erfgoed van Almere geëxposeerd”

Aanstaande donderdag wordt om 17:00 uur de nieuwe expositie van het Erfgoedhuis Almere geopend. Bij de opening is wethouder Hilde van Garderen aanwezig. Zij opent de expositie van het bovengronds erfgoed. Het openingsprogramma is online te bekijken.

Presentatie

“Architectuurhistoricus Jouke van der Werf, lid Commissie Welstand & Monumenten Almere en verbonden aan Stichting Polderblik, zal als één van de samenstellers van de expositie een presentatie geven over het ontstaan van de gebouwde stad”, zo laat een woordvoerder weten.

Archeologische vondsten

Erfgoedhuis Almere, voorheen Archeologiehuis Almere, exposeert sinds april 2016 diverse archeologische vondsten. Het is de plek om alles te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Vanaf 2017 is de focus verbreed en heeft ook het bovengronds erfgoed, dat bestaat uit onder andere architectuur, stedenbouw en landschap, een plekje gekregen in Erfgoedhuis Almere. Het zijn onderwerpen die nu tastbaar worden in een permanente presentatie.

New Town

“In de nieuwe presentatie ligt de focus op het begin van de New Town: Almere Haven”, zegt de organisator. “De aanleg van de eerste kern startte in 1975. Aanleiding voor de aanleg van de meerkernige stad waren de stadsvernieuwing en de bevolkingsgroei in Amsterdam en ’t Gooi op te vangen. De ontwerpers, sociologen, planologen, bouwtechnici en verkeerskundigen die plannen maken voor de nieuwe stad hadden een belangrijk doel voor ogen: Almere moest een stad worden voor iedereen”.

Dit vind je misschien ook interessant