Deze week kun je kijken naar nieuwe afleveringen van 1Almere 1Minuut.

Bandenpomp

Onze verslaggever probeert de gloednieuwe bandenpompen uit. Autorijden met banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. Daarom heeft de gemeente Almere in samenwerking met Band op Spanning een ‘slimme Bandenpomp’ geplaatst op parkeerterrein Hennepveld in Almere Stad en op de Brasiliaplaats in Almere Buiten. Automobilisten kunnen er gratis gebruik van maken.

Op maandag zie je een verslag van de test.

Headlines

Op maandag, woensdag en vrijdag kun je kijken naar de headlines van het Almeerse nieuws. 1Almere zet voor jou alles op een rij.

Podcast

Zowel vandaag als volgende week zondag kun je luisteren naar een nieuwe podcast bij 1Almere. Naast nieuws bevat de podcast ook interessante thema’s. De onderwerpen gaan over uiteenlopende zaken, maar zijn uiteraard ook interessant voor Almeerders.

Vandaag laat Daan Molenaar je historische klanken horen. Volgende week kun je luisteren naar een gesprek tussen presentator Klaas Vos en journalist, radiomaker, schrijver en columnist John Jansen van Galen. Van Galen maakte in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw faam als journalist bij de Haagse Post – onder meer als hoofdredacteur tot de fusie tot HP/De Tijd – en Het Parool. In de periode 1969 tot 1985 was hij tevens actief bij de VPRO-radio. Jansen van Galen maakte daar onder andere reportages over Suriname. Nationale bekendheid kreeg Jansen van Galen als radiopresentator van Met het Oog op Morgen waar hij, tot zijn afscheid in 2015, gedurende 25 jaar elke week een aflevering voor zijn rekening neemt met zijn karakteristieke stemgeluid.

De podcast is aanstaande zondag tussen 13:00 en 14:00 uur te beluisteren op deze website.

Comments are closed.